24 Temmuz 2012 Salı

NİŞASTA İLE EĞLENCE

Bu aralar yıllık izindeyim. Hazır fırsatını bulmuşken çocuklarla vakit geçirmeye çalışıyorum. Bu nişasta oyununu büyük oğlum 2-3 yaşlarındayken görümcemden öğrenmiştim. Ataberk'in çok hoşuna giderdi. Şimdide Ata Deniz için yapıyoruz ve uzun bir zaman oyalanıyorlar.Nişasta ellerine aldıklarında parmak aralarından akacak kadar sıvıyken üzerine yumruk atmaya kalktıklarında taş gibi sert oluyor. 3 yaşındaki bir çocuğu hayrete düşürecek kadar değişken bir doku...Çocuğunuz hem oyun oynuyor hem değişik dokuları hissediyor,hemde sert-yumuşak gibi kavramları uygulayarak öğreniyor.
Malum havalar çok sıcak. Çocukları dışarı çıkarmak için akşama kadar bekliyorum. Tabi bu arada onları evde oyalamak gerekiyor. Yapımı çok basit,malzemesi az ve içinde ne olduğunu bildiğiniz bir oyun arıyorsanız tam size göre...Temizlik aşaması da o kadar zor değil. Biz mutfak masasının altına sofra bezi serip ondan sonra oynuyoruz. Oyun oynarken yerlere dökülse de kuruyunca elektrik süpürgesi ile hemen temizleniyor. Kullanılan kap kacak ve çocuklar da su ile çok kolayca temizleniyor:))
MALZEMELER:
İstediğiniz kadar nişasta
Su 
Gıda boyası (Koymasanızda olur)
YAPILIŞI:
Nişasta ve gıda boyasını bir kaba alın ve çok az az su ekleyin. Suyu dikkatli koyun ki çoook akışkan olmasın. Kaşıkla karıştırmakta zorlanacağınız bir kıvamda olmalı. Kaşığı içine daldırıp kaldırdığınızda akarken,üstüne vurduğunuzda kaşık girmeyecek. Gıda boyası kullanmanız şart değil ama çocuklar renkli şeylerden hoşlandığı için istedikleri renkte yapıyorum. Umarım dener  ve beğenirsiniz.
NOT:
Hanımlar bilir nişasta sulandırılınca pek hoş kokmaz.Küçük oğlum bunu hiç sorun etmese de büyük oğlum bir süre sonra kokusuna dayanamıyor.
Çocuğunuz oynadıkça nişasta su kaybedip un kıvamına dönüşüyor. Bu durumda biraz su serperek eski formuna geri döndürebilirsiniz.
Aynı hamur biraz daha sulu hazırlanarak çok güzel ev yapımı tebeşir yapılmış. Tarifi çok severek takip ettiğim   inciminci.com da. Yakın zamanda onuda denemek istiyorum.
Oyun bittikten sonra kaldırıp çöpe atmayın.Bir kapta saklayın ikinci bir oyun için kullanılabiliyor. O da yarın ki postta:))
Sevgiler....

MERHABA!!!!!!


Uzun zamandır
atasofrası isimli blogumla sizlerle birlikteyim. Bir yemek blogu sahibi olmanın yanısıra yukarıdaki resimdeki biri 10,5 diğeri 3,5 yaşındaki iki güzel varlığın çalışan annesiyim. Hergün varlıkları için şükrettiğim evlatlarımla güzel vakit geçirmek adına yaptığımız aktiviteleri paylaşmak için bu blogu açtım. Öncelikle söylemeliyim ki bu konuda eğitim almış,yaptıklarım kesinlikle doğrudur diyecek biri değilim. Sadece onların çocuklukları gidince bir daha geri gelmeyecek o yüzden bu zamanı güzel değerlendirelim diyen biriyim. Biz bunları yaparken çoook eğleniyoruz tabi güzel şeylerde öğreniyoruz. Bu blog evde çocuğu ile birşeyler yapmak isteyip de değişik şeyler arayanlar için bir fırsat olabilir. Hem kimbilir belki gün gelir çocuklarım büyür evlenir,bende torun sahibi olursam ben babalarınızla böyle şeyler yapmıştım diyebileyim istiyorum. Bu yüzden aranızdayım.Lütfen beni yanlız bırakmayın.....