30 Temmuz 2012 Pazartesi

KUTU KUTU İÇİNDE...

Büyük oğlum için her ay Bilim Çocuk ve National Geographic dergileri alıyorum. Oğlum roman,hikaye türü okumayı pek sevmez daha doğrusu hiç sevmez:) Ama içinde bilim varsa deney varsa ilginç bilgiler varsa kocaman bir kitabı bile yarım saatte bitirebilir. Bu dergiler de onun en sevdikleri. Resimdeki eğlenceli oyuncak da Bilim Çocuk Dergisinin Haziran/2012 sayısından. Küpler kağıt tabakalar halinde veriliyor. Yapmanız gereken işaretli yerlerden kesip yapıştırmak. Ben dışlarını da bantla kaplayarak bir çeşit laminasyon yapmaya çalıştım elimizde hemen yıpranmasın diye.
Zeynep ve ailesi taşınmaya karar vermişler. Zeynep eşyalarını küçük kolilere yerleştirmiş.Babası da böyle taşımak zor olacağı için hepsini büyük bir koliye yerleştirmeyi teklif etmiş. Sizin yapmanız gereken büyük sarı kutuya diğer küçük kutuları yerleştirmek. Kutular dışarı taşmayacak ve hepsi kutuya sığacak. Biz baya uzun süre uğraştık oğlumla bir türlü yapamadık. Hatta ben bir süre sonra kutu boyutlarının yanlış olduğunu falan düşündüm. Hatta bir ara söylenmeye başladım. "bu ne canım bide çocuklara eğlence olsun diye koymuşlar...önce bir kontrol etselermiş ya..."falan diye. Sonra akşam sevgili eşim aldı eline ve biraz matematik zekasıyla iki dakikada yerleştirdi küpleri:)) Yani sorun oyunda değil bizdeymiş:))
Sizde evinizde farklı boyutta küpler hazırlayıp onların boyutlarına uygun büyük bir küp yapabilir ve eğlenceli zaman geçirebilirsiniz. Ne dersiniz?